• eminbaristarim
  • Yorum yapılmamış

Doğa ve Kent Hakları için Siyasal Stratejiler

İnsanlığın yok olma eşiğine geldiği yıkım filmlerinde her şey iki saatin içinde olur biter, kalan sağlar bir biçimde yoluna devam ederler. Toplumun doğa üzerinde yarattığı etkileri yalnızca insan için oluşturduğu olumsuzluklar bakımından düşünmek, Hollywood senaristlerinin yaptığı hataya düşmek olur.

İndirmek için tıklayın.

Toplumun doğa üzerinde yarattığı etkileri yalnızca insan için oluşturduğu olumsuzluklar bakımından düşünmek, Hollywood’un ekolojik yıkım filmlerini yazan senaristlerin yaptığı hataya düşmek olur. Düşünce boylamlarımızın başlangıç noktası olarak insana sabitlenemeyiz, ne de olsa 5 milyar yaşındaki Yerkürede Homo sapiens 1 milyon yıl önce görülmüştür. Yerküreyi, doğayı ve insanın da içinde olduğu tüm canlıları kuşatacak bir bakış açısı, resmin bütününü görmemizi sağlayacaktır.

Elinizdeki kitap, böyle bir bakış açısıyla, iklim, doğa ve kent için yürütülen mücadelelere odaklanıyor. Kapitalist ilişkilerin yarattığı tahribat karşısında siyasal çözümleri tartışıyor. Ekoloji, hukuk ve siyasetin kesişme alanlarında yer alan hakları genişletmek ve gerçekleştirmek için yeni yollar üzerinde düşünmeye çağırıyor.

Yazar eminbaristarim